Det har vært en bra treningsperiode i vår/sommer!

Jeg startet opp allerede i april med hardbolk, og har holdt bra trøkk frem til i dag. Våren og sommeren har nesten gått smertefritt, og jeg har fått trent det jeg har planlagt.

Det var snakk om en skade tidlig i vår, hva slags skade var det, og hvordan er situasjonen i dag?

Skaden dukket opp i slutten av april, etter en god del løping. Det var ikke noe alvorlig, men det var et nytt lite stressbrudd i overgangen fra akilles til hælbenet. Jeg hadde faktisk samme type skade for et par sesonger siden, og lært mye den gangen. Jeg har også fått topp hjelp av et firma (Bioventus) som har et apparat som setter i gang kroppens helbredelsesprosessen tidligere. Les mer om produktet EXOGEN på deres hjemmeside, eller se EXOGENvideo

Denne type behandling har jeg hatt hver dag siden slutten av april, og forrige lørdag hadde jeg faktisk min første løpe intervall på over 4 mnd 🙂 Ikke akkurat det beste løpesteget, men en topp følelse å gjennomføre økta.

IMG_20160513_110339

I fjor ble det kun 1 world cup seier, og mange «slite» renn. Hva har du gjort for å minske forspranget til de beste før årets sesong?

Det er ikke noe hemmelighet at fjoråret går inn som den dårligste sesong siden World Cup debut min for 12 år siden. Det er heller ingen unnskylding med diskvalifikasjonen jeg fikk i Seefeld hvor mange World cup poeng ble delt ut. Jeg hoppet rett og slett for dårlig på ski, og startet for langt bak til at jeg hadde en mulighet for å gå meg opp på pallen. Dette gjorde noe med meg, og jeg gikk en grundig runde med meg selv etter sesongen. Jeg fikk tilbake fant sulten og motivasjonen for å gjøre den jobben som skal til!

Jeg har prioritert mye mer hopptrening i det daglige.  Jeg har prøvd å optimalisere forutsetningene for å hoppe godt på ski. Det vil si å gå ned i vekt, bli mer bevegelig og drille inn posisjon og bevegelse på teknikk treningene.

Jeg merker at det er enklere å ta kampen når sulten og motivasjonen er på plass, men det er litt skremmende å se hvor fort kroppen venner seg til uvaner og at disse setter seg for godt i ryggmargen. Det har vært noen frustrerende stunder, men heldigvis er jeg innom hopp som viser at jeg kan fortsatt fly på ski 🙂

MOV_0594_000001MOV_0594_000003DSC_0552

Det er mange som forbinder deg med høy fart i sporet, og at du ofte tar igjen mye i langrennet. Har du gjort noe annerledes i år, eller trener du på det samme?

Etter mange år med trening, og positive svar merker jeg at jeg trenger nye impulser også på langrennsdelen.

Jeg har alltid respondert bra på hardtrening, og ofte går jeg best dag 2 under ei World Cup helg. I vår bestemte jeg meg for å trene mer hardt, og sette dette inn i system. Planen er at jeg skal ha 4 hard-bolker før sesongen starter i november. Hver bolk varer ca i 14 dager, hvor jeg kjører 15 – 16 eller 17 hardøkter i bolken. Det som jeg merker er positivt med dette er at kroppen ikke trenger like lang restitusjons tid, for hver økt er ikke over 1 time. Dette gjør at jeg kan gjennomføre gode hoppøkter med topp kvalitet. Bena er fight for fight! For det er fortsatt hoppdelen som er i fokus.

DSC_0539MOV_0447_000004

Hver sommer så møtes kombieliten til Summer Grand Prix i Tyskland og Østerrike. Har Norge planer om å være med i år?

Det har vi. Fra Norge reiser vi med 5 mann. Klemetsen, Moan, Schmid, Andersen og Riiber. Krog har planer om å delta den siste helga i Oberstdorf.

Når starter SGP?

Den starter med 2 renn i Oberwiesenthal 27 – 28 august,  1 renn i Villach 31 august, og 2 renn i Oberstdorf 2-3 september.

Les mer om SGP her: FISnoco

Hvordan ligger dere an, og har dere hatt noen konkurranser tidligere i sommer?

Det er litt variabelt, men Jarl har vist et nivå som er meget høyt! Han har vist et nivå i bakken som det er sjelden man ser av en kombiløper. Han setter virkelig standarden. Det er bra han er en del av laget for å si det sånn 🙂

Vi har hatt noen konkurranser, både Norges Cup og interne testrenn.

Vi startet med Oslo Skishow hvor det ble seier til Magnus Krog, foran Jarl Magnus Riiber og meg.

Vi hadde et testrenn på Lillehammer i slutten av juli mnd hvor vi hoppet i den store bakken på Lillehammer, og gikk Hafjelltesten (motbakke) Jarl vant overlegent foran meg og Espen Andersen.

Den siste testen vi har vært gjennom er Norges Cup i Trondheim 13-14 august. Hvor Jarl fortsatte seiers rekken foran meg og Jørgen.

Besøk KombinertNorge sin Facebookside for å holde deg oppdatert.

DSC_0580 DSC_0602

Hvordan ser du for deg SGP og dine muligheter?

Jeg vet jeg har gjort en god jobb i vår og sommer, og det er jo en trygghet å se at jeg har vært på pallen i alle renn/testrenn vi har hatt så langt. Bolk treningen har fungert bra, og jeg føler meg i god form. I bakken er det fortsatt ujevnt, men jeg gjorde en god konkurranse i Trondheim sist og fikk ut et hopp som det faktisk er noen år siden sist. Den følelsen må jeg ta med meg i SGP, også må jeg erkjenne at det kommer til å svinge litt.

Kommer jeg på pallen er jeg veldig godt fornøyd 🙂

DSC_0525

Magnus 🙂