En kanonsesong er over, og den ble kronet med: 1×1.plass (schwarzwaldpokalen) 2×2.plass og 3x3plass i World Cup. Det ble en 3.plass sammenlagt i Nordic trippel weekend i Seefeld og en 4.plass i sammenlagt cupen i World Cup. Sesongens store høydepunkt ble de 2 ukene jeg var i Sochi med 5.plass i normal bakken (10km langrenn), sølv i storbakken (10km langrenn) og Gull i lagkonk (4x5km langrenn) Dette var en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme, og noe jeg er utrolig stolt over å ha oppnådd.

 

SOTSJI; Magnus Moan fikk endelig sitt gull.

SOTSJI; Magnus Moan fikk endelig sitt gull.

 

Jeg valgte å prioritere en annen inngang foran denne sesongen enn det jeg har gjort tidligere år. Jeg hadde bestemt meg for å holde litt igjen med hoppfokuset, for så å være sulten og angripe inn mot OL og siste del av sesongen. Må innrømme at det var tungt deler av starten på sesongen, og jeg fikk meg en real trøkk allerede i min første World Cup helg på Lillehammer. Jeg åpnet greit med en fin 7.plass, men jeg klarte ikke å kvalifisere meg til storbakke rennet dagen etterpå. Det var jeg ikke helt forberedt på.

Det jeg er godt fornøyd med er at jeg under hele sesongen har stolt på den jobben jeg har gjort i forkant og underveis, og at topp plasseringene har kommet som et resultat av denne jobben. Det å se at planen jeg har lagt gir resultater, betyr utrolig mye for selvtilliten, og det gjør det mye enklere å slippe seg løs og bare kose seg når jeg er på renn.

IMG_9087a

 

IMG_8160

Denne sesongen var det også en ny konkurranseform for oss kombinertløperne med Nordic trippel i Seefeld. Her syns jeg FIS med Lasse Ottesen i spissen har gjort en meget god jobb. Det at kombinert har et renn som blir en status og en snakkis innad og utad er ekstremt viktig. Syns FIS tok denne utfordringen på strak hånd, og fikk gjennomført tre fantastiske renn for oss utøvere og publikum i Seefeld. Håper og trur dette er kommet for å bli.

IMG_3636a

IMG_5949a

Det som skjedde i OL i Sochi er det sagt mye om, men jeg vil benytte anledningen til å takke TV2 og deres ekspert panel for ekstremt god markedsføring av kombinertsporten. Det å få den oppmerksomheten vi mener vi fortjener er aldri enkelt, spesielt i Norge, men det TV2 gjorde både før og under rennene har igjen gjort at kombinertsporten i Norge har fått den statusen den fortjener. Tusen tusen takk for god merkedsføring 🙂

Denne sesongen går inn i rekkene som en av mine alle beste, og det betyr selvfølgelig mye for motivasjonen videre. Jeg er motivert og sulten til å gå på 4 nye år, men det er en totalpakke som må på plass. Det handler om å ha de beste utstyrsleverandører med på laget, ha økonomi til å klare å legge ned 100% jobb som kreves for å være med i toppen og antall reisedøgn med tanke på familien. Dette er noe jeg jobber med i disse dager, og jeg håper og trur det vil komme til en løsning.

I disse dager går jeg inn i ny pappaperm, og det er noe jeg gleder meg til:) Bleieskift, nattevåk og mer til kommer til å bli en fin utfordring, men det gjør det enklere å ta fatt på en ny sesong når det tid kommer:)

IMAG0688_BURST001 Pulktur

Ellers håper jeg dere har kost dere med mine og lagets prestasjoner denne sesongen, og håper dere vil følge oss også neste sesong.

Magnus:)