Etter et bra renn hjemme i Trondheim var jeg veldig motivert og jeg gledet meg til å konkurrere i Norges kanskje fineste hoppbakke. Vi hadde offesiell trening allerede på fredag, men pga mye vind og tåke ble treningen utsatt til kvelden. Jeg kjente at jeg måtte jobbe veldig med meg selv for å være offensiv nok når det var min tur å sette utenfor. Når PCR runden ble avviklet var forholdene rimelig bra. Jeg gjorde et OK skihopp i PCR omg, men måtte heve meg mange hakk hvis jeg skulle være med å kjempe om gode plasseringer dagen etterpå.

IMG_8846a

Gjorde et greit prøvehopp!

På lørdag var tåka borte og sola hadde tatt over, og det var duket for et fin konkurranse. Det begynte å blåse mer og mer utover dagen, og til rennomg var det en god del vind inn i bakken. Jeg gjorde som i Granaasen og hevet meg mange hakk, og jeg får mye ut av hoppet. Jeg hopper 126m og får et bra utgangspunkt før langrennet. Startet som nr.12 kun 36 sek bak lederen.

IMG_9087a

Hever meg til rennomg. På vei ned til 126m

Langrennsdelen ble som forventet veldig tung, og jeg måtte gjøre all jobben selv. Hadde også denne gangen, som så mange andre ganger i sesongen helt fantastiske ski! Kroppen spilte også litt mer på lag enn tidligere og jeg tok mer og mer inn på ledergruppa utover løpet. Ut på den siste runden var jeg i ryggen på de 3 som ledet, og jeg kunne være med å kjempe om topp plasseringer. Det ble som ventet kjørt hardt i helnerbakken, men jeg klarte å bite meg fast i ryggen på Rydzek, og det skulle bli et spennende spurtoppgjør om 1.plassen.

IMG_0461a IMG_0396a IMG_0288a IMG_0158a IMG_0359a IMG_0559a

I ettertid kunne jeg gjort noe annerledes, for å fått et annet resultat. Jeg burde ha lagt meg først opp den siste bakken, eller gått forbi tidligere på oppløpet. Jeg gjorde ingen av delene, og derfor ble det en ny fin 2.plass

IMG_0694b

Dette var min 5 pallplass på rad i world cup, noe som viser at jeg har vært god den siste tiden. Alt i alt godt fornøyd med rennet i kollen, og dette tar jeg med meg inn mot avslutningen til Falun om noen dager.

Ser deg i Falun da!

Magnus:)