Sesongens lengste og viktigste samling er i gang! Høstsamling i Oberhof 2015.

Roartrip oberhof

IMAG1955 IMAG1958

Etter en fin vår og sommer i Norge har laget reist til Tyskland og Oberhof. Oberhof ligger i området Türingen, ca 32 mil sør for Berlin. Oberhof er mest kjent for å huse World Cup i bob/aking og de legendariske konkurransene i skiskyting.  Oberhof har også hatt World Cup i kombinert, og jeg har faktisk 2 seire fra denne plassen 🙂

Oberhof er ikke store plassen å skryte av, men jeg må si fra siden sist jeg var her at de virkelig fått til et fint treningstilbud!

Grunnen til at vi valgte å reise til Oberhof er at hoppbakken er restaurert, det er flere km med rulleskiløyper å velge i. Pluss at det ligger en skitunnel på ca 1,5km ved langrennstadion.

Det vil bli mest fokus på hopping den første delen av samlingen, og mer langrennsfokus mot slutten. Vi skal også ha et testrenn på søndag med 1 hopp i K-90 (is-spor) og 10km langrenn på rulleski.

Rulleski oberhof

For min del dropper jeg all langrennstrening inne i skitunnelen. Det gjør jeg fordi jeg ikke har den aller beste erfaringen med å gå på ski i tunnel. Jeg har blitt syk de 2 siste gangene jeg har vært innendørs, og derfor prioriterer jeg heller rulleski denne gangen.

Samlingen avsluttes etter økt nr.2 den 14 oktober. Laget reiser hjem den 15, mens jeg reiser videre til Italienske Livigno og skal ha et treningsopphold der i 6 dager før jeg reiser videre til Val Senales for å gå på ski på breen fra den 20 oktober.

Jeg vender nesen hjemover igjen fredag 30 oktober hvis alt går etter planen.

Magnus 🙂