Evaluering!

Etter en middels sesong er det godt å få lagt kortene på bordet og gjøre seg ferdig med sesongen 2015/2016.

Det skal sies at dette var en mellom sesong for min del. Etter VM sesongen i Falun hadde jeg behov for å koble helt av og ikke tenke sport og kombinert på lang lang tid. Jeg hadde et stressbrudd i foten som måtte leges, pluss at jeg har holdt det gående i ett fra 2004. Hodet og kroppen trengte en avkobling.

2015-05-04 18.00.48

Oppkjøringen til ny sesong startet jeg i midten av juni!

Jeg startet sesongen på et greit nivå (sett i ettertid) med topp 10 plasseringer og 1 world cup seier i Ramsau rett før jul. For å få gode treningsforhold og optimale forberedelser valgte jeg å reise til Seefeld 2 januar. Der fikk jeg lagt ned en solid mengde med trening, både i bakken og i løypa.

volk-20151220-291b volk-20151219-358avolk-20151219-541b

Dessverre ble det 3 avlyste konkurransehelger på rad (Klingenthal, Schonach og Chaux-Neuve) Dette ble en utfordring fordi å gå 1 mnd uten konkurranser blir utfordrende på sikt. Når world cup sirkuset endelig møttes igjen klarte jeg ikke å ta med meg en fin 8.plass fra Chaux-Neuve. Jeg hadde forventet at jeg skulle være der jeg avsluttet i Ramsau og ikke minst etter seier`n min på testrennet i Seefeld 9 januar.

Kronen på verket skjedde under sesongens høydepunkt, som var Nordic Trippel i Seefeld hvor jeg ble disket pga «4mm» for lav hoppdress, eller for lavt skritt! Dette kom veldig overraskende, mest fordi jeg fikk gjennom dressen dagen før og fordi jeg hadde hoppet med dressen 12 ganger tidligere gjennom sesongen. Grunnen til at jeg ble disket var fordi det sto en annen kontrollør på toppen, og at det var en ny måte man skulle stå på når man ble testet.

Seefeld fly

Jeg klarte ikke og gjøre meg ferdig med situasjonen, og brukte MYE energi på det som skjedde «negativt» I ettertid burde jeg «stikket finger`n i jorda» og kommet meg videre. Jeg burde heller ha jobbet knallhardt med å heve hoppnivået, fordi det var på vei til å bli på et alt for dårlig nivå.

Det jeg tar med meg etter denne sesongen og evalueringsrunden er måten jeg jobber på fra jeg starter oppkjøringen «bra til stedet på hver økt» og fokuset jeg har frem til Nordic Trippel i Seefeld.

Det som må prioriteres i sommer/høst og gjennom sesongen er uten tvil hoppingen. Jeg må heve nivået og legge ned mer trening i det daglige. Det går på å bli mer bevegelig (mjuk), mer teknikk fokus, flere hopp i bakken og holde en mer stabil vekt slik at jeg har mulighet til å komme meg i rett posisjon når jeg er i bakken.

2016-01-06 10.12.55

Blir spennende dette 🙂 og det er en ting som er sikkert! Jeg skal ikke bli herjet med slik jeg ble på slutten av forrige sesong. Jeg er motivert som f… og jeg skal tilbake til der jeg hører hjemme! Jeg er allerede godt i gang med treningen igjen.

Magnus