Hei godtfolk.

Håper det står bra til 🙂

Den kalde fine tia nærmer seg, og det samme gjør sesongen.

Som så mange ganger tidligere har oppkjøringen og forberedelsene gått bra i sommer og høst.

Jeg har fått lagt ned masse mengdetrening, jeg har gjennomført flere gode kvalitetsøkter og perset på gamle tester som jeg har brynt meg på i over 10år.

2014-10-02 17.29.56

IMG_1032

På hoppsiden har jeg startet med litt mer ujevnt resultat. Jeg har prioritert langrennstrening frem til august, og det har vist seg på resultatlista i bakken.Nå er fokuset er slått på, og nivået er hevet mange hakk. Den siste tiden har jeg levert skihopp på trening som er god nok til å hevde seg i toppen, og det er lenge siden jeg har hatt ei hoppøkt som jeg har vært misfornøyd med.

IMG_2240

Da har dere fått den oppdateringen dere trenger 🙂 men….

som mange av dere vet sliter jeg litt med små skader og spesielt min venstre akilles. Jeg har lært meg å leve med utfordringen, og jeg trener deretter. Når kroppen og benet sier i fra at belastningen har vært for høy tar jeg konsekvensen av dette, og det har fungert veldig bra.

For 3 uker siden var vi på samling på Lillehammer og Torsby i Sverige. I forkant av denne samlingen fikk jeg nye smerter, og denne gangen helt nede ved hælfestet. Aldri hatt før! Jeg fikk behandling og jeg gjennomførte samlingen, men med mer smerter enn jeg har hatt de siste årene. Jeg ble enig med støtteapparatet om å ta en 3 dagers voltaren kur, og ta 2 dager helt fri for å se om smertene gav seg. Det gjorde de, og hevelsen gikk også ned. Vi bestemte likevel for å få sjekket ut dette litt mer, og jeg fikk tatt en ultralyd og en MR av akillesen og hælen.

IMG_20141009_143158 IMAG0689

Fredag fikk jeg dette svaret:

Hei Magnus.

MR viser stressfaktur i hælbenet og delvis ruptur med blødning i akillessenen.

Med andre ord: brudd i hælbenet, og en ny liten avrivning i akillessenen. Jaha tenker jeg, ikke helt optimalt med andre ord.

Hva gjør jeg nå, en ny hindring i veien til å nå mine mål. Jeg har vært gjennom en gressklipperskade, hatt tre operasjoner på føttene, fjernet mandlene og muskerbrudd i leggen. Og nå altså et brudd i hælbenet. Det er nesten sånn at jeg må le litt, bedre det enn å legge seg ned å skrike J

Jeg har brukt store deler av helgen til å sitte i tlf for å så mye informasjon som mulig rundt dette problemet. Jeg har tre alternativer:

1.Fortsette å ta forhåndsregler, og trene som normalt og satse på at dette ikke blir verre utover sesongen. Dette kan gå bra, men man vet aldri hva som skjer i morgen. Skulle dette bli verre om 1-2mnd ryker sesongen og VM i Falun. (skeptisk)

2.Total avlastning på foten (krykker) i 6-8uker for å se om dette gror av seg selv. Uaktuelt i mitt hodet! Hvis bruddet ikke har leget seg etter 6-8 uker, blir det nye 3-4 uker med venting, pluss en operasjon. (store deler av sesongen er over, og mest sannsynlig VM i Falun)

3.Ny operasjon, forhåpentligvis til uken. Vil da være tilbake hvis alt går etter planen om 3-4uker.

Det er alltid en risiko med et kirurgisk inngrep. Det kan bli infeksjon i operasjonsåret, man vet aldri hvordan kroppen reagerer etter inngrepet, pluss at i dette tilfellet skal det skrues inn to skruer i hælbenet for å holde bruddet på plass. Vet heller ikke hvordan smertebildet vil være med to skruer i hælen.

Etter mye vurderinger har jeg kommet frem til at punkt.3 er det minst risiko med, og jeg må nok før eller siden operere dette bruddet.

Jeg skal inn til endelig vurdering tirsdag 21 oktober for å bestemme hva vi gjør med problemet.

OK, nå har jeg ikke mer ”gode” nyheter til dere, hehe men jeg kan trøste dere med at er det en person som kan takle denne utfordringen så er det meg! Jeg har vært igjennom samme situasjoner før, og jeg har kommet styrket ut av dem.

Jobben er gjort, jeg er i kanonform og hoppformen har også blitt bedre og bedre den siste tiden. Så dere kommer nok til å slite med meg i løpet av sesongen læll 😉

Kryss fingrene for meg, også skal jeg skynde meg sakte mot en ny og spennende sesong sammen med dere.

We keep in touch.

Magnus