Har en litt merkelig følelse når jeg sitter og skriver dette!

volk-20160210-283Det føles som år og dag siden world cup seieren i Ramsau, det er lenge siden jeg har gjennomført en god konkurranse (chaux-neuve) og når jeg lander på værnes mandag 7 mars er sesongen over. Hmm…

volk-20160210-288Jeg reiser i dag på en av kanskje mine mest intensive world cup perioder i karrieren. 7 renn på 10 dager. 3 renn i Lahti (prøve VM) midtukerenn i Kupio tirsdag 23 feb og 3 renn i Val De Fiemme neste helg.

Kroppen og hodet føles veldig klar for denne runden, for det er jo å konkurrere jeg liker å gjøre. Det at jeg ikke har vært helt i flytsonen den siste tiden er kanskje det som gneger meg mest, men jeg velger å ha fokus på å prøve å gjennomføre gode konkurranser de siste ukene, og det er i motgang jeg jobber best! Jeg blir tvunget til å holde fokus på det jeg kan gjøre noe med og unngå å se å hva de andre gjør. Det vil svinge de siste rennene, det må jeg bare innse, men det at jeg har en seier i løpet av sesongen er godt å tenke tilbake på, for det viser at jeg kan.

volk-20160210-669Rennene i granåsen ble ikke helt som jeg hadde håpet på, og spesielt på onsdagen var det langt under pari! Alt blir forsterket når man er i en liten bølgedal, og små feil blir plutselig veldig store. Jeg har evaluert og gjort meg ferdig med rennene på hjemmebane. I dagene etterpå har jeg hatt fokus på hoppdelen, og gjort noen forandringer på inntaket fra bommen. Jeg har bena mer under kroppen i det jeg slipper bommen, og det har gitt positive svar. Jeg er fortsatt på leting etter de ordentlige takeoff hoppene, men det er ekstremt viktig i denne delen av jobbingen at jeg ikke forhaster meg på å få gode svar. Jeg må ta ett hopp av gangen, og håpe at jeg får gode svar under rennomg. Klarer jeg det vil selvtilliten komme, og det blir enklere å slippe seg mer og mer løs.

volk-20160209-578Jeg har flere topp 3 sammenlagt plasseringer i World Cupen, og jeg stiller alltid på start i sesongen i den tro på at jeg fortsatt kan være med å kjempe om gode plasseringer. Det toget er dessverre gått for lenge siden denne sesongen. Jeg har fortsatt mulighet til å komme meg opp på top 10 sammenlagt, og det er det jeg skal jobbe mot nå i de siste rennene. Jeg  går for topp 10 🙂