Endelig er World Cup sirkuset igang igjen! Jeg sto over rennene i Russland rett etter jul og nyttår for å prioritere trening og forberede meg til Chaux-Neuve og Nordic Trippel i Seefeld. Treningen og forberedelsene har gått bra på hjemmebane. Jeg har fått hoppet noe fine økter på ski med god kvalitet og samtidig fått mer selvtillit. Langrennsformen har også vært bra etter World Cup helgen i Schonach, og jeg håper og trur det vil vedvare:)

I helgen var World Cup sirkuset på plass i franske Chaux-Neuve hvor vi hadde normal gundersen på lørdag og team-sprint på søndag. Chaux-Neuve er kjent for å være en liten plass med en medium stor hoppbakke og en god del jorder rundt, men når det arrangeres kombinertrenn på stedet virker det som om plassen huser titusenvis av folk. Det var 7000 på plass på lørdag og 10.000 på plass på søndag. Et helt utrolig trøkk fra et enda mer utrolig entusiastisk publikum. Chaux-Neuve er den plassen i sesongen hvor det er desidert mest folk, og artigst å gå:)

For det norske laget fortsatte suksessen denne helgen. Norge tok like gjerne å tapetserte pallen på lørdag med seier til Mikko Kokslien, 2.plass til Magnus Krog og 3.plass til Jørgen Graabak og ikke nok med det ble jeg nr.5 Jan Schmid nr.8 og Håvard Klemetsen nr.9 En helt utrolig bra norsk dag, og veldig artig å være en del av.

På søndag var det jeg og Magnus Krog som skulle forsvare ledertrøya og gå på Norge 1 og Mikko og Jørgen Graabak som gikk på Norge 2 Jeg gjorde sesongens beste hopp i konkurransen og var godt fornøyd med det. 110,5m hoppet jeg. Magnus hoppet 108m og med det ble vi nr.5 i hoppdelen og startet 29sek bak lederlaget. I langrennet ble mange land samlet, og vi gikk sammen i store deler av løpet. Jeg hadde ikke helt dagen i løypa og det ble for tungt for meg mot slutten. Vi ble tilslutt nr.4 Norge 2 gikk seg opp til en fin 2.plass

Under ser dere noen bilder fra helgas konkurranser:

IMG_1684

IMG_1685IMG_1326IMAG0644IMAG0648IMG_2032IMG_1976IMG_2538IMG_2378IMG_2497