Noen tanker fra sofaen i Kuusamo!

unnamed

Sesongstarten ble ikke helt som vi hadde ønsket. Pga for mye vind fredag, lørdag OG søndag var det helt umulig å få gjennomført noen hopp i bakken i Kuusamo. Det ble på det meste målt 17m/sek skrått over kulen, og er det noe du som skihopper ikke vil ha så er det så mye vind og i den retningen. Det er ikke første gangen det blåser i nord Finland, men det er første gangen i karrieren at det ikke blir gjennomført et eneste hopp fra noen nasjoner.

Dette er selvfølgelig kjedelig for Kuusamo som arrangør og FIS, men mest sårbart for fisnoco som er helt avhengig av å få TV tid. Skal sporten overleve må sporten selge seg selv, og det klarer den kun ved at vi får vist oss fram på tv skjermen.

Det gikk med mye tid til venting, forberedelser, mer venting og så avlysning. Det er nesten like slitsomt med slike dager som om vi skulle konkurrert. Det å slå av og på «bryteren» hele tiden koster mye energi.

Laget avsluttet helga med fellestart 10 km langrenn på søndag. Vi fikk med oss løpere fra USA, Sveits og Slovenia. Det ble en grei gjennomkjøring for min del, men merker at kroppen har vært gjennom mye sykdom den siste tiden. Jeg manglet både 4 og 5 giret. Ved normal trening kommer disse tilbake, og jeg gleder meg stort til det skjer 🙂

Nå er det bare å rette fokus frem mot neste helgs World Cup konkurranser på Lillehammer hvor vi starter sesongen med en lag-konkurranse på lørdag og 10km gundersen på søndag. På Lillehammer er det strøkne forhold, og det meldes om meget fine forhold til helgenJ

Hold dere oppdatert gjennom Twitter, Instagram og Facebook for å se hvordan forberedelsene går.

Magnus 🙂